27 Şubat 2015 Cuma

Alternatif Olabilmek

Öncü bir örgütün başarılı olabilmesinin yolu örgütleyeceği toplumsal muhalefetten geçer. Toplumsal bir muhalefeti örgütleyebilmek için öncelikle yaşadığımız toplumu oluşturan bireylerin genel hassasiyetlerini çözümlemek gerekmektedir. Bunu yapabilmek içinde bulunulan coğrafyada ki koşulları, sistemin bireylere en görünür verdiği zararları, asla kabul edemeyecekleri olayları saptamak gerekir.

Bizim toplumumuz kesinlikle ve kesinlikle kamucu bir toplumdur. Aynı zaman da antiemperyalist. Bu özelliği dolayısıyla toplumumuz da bu muhalefetin örülmesi için imkanın olduğu bir zaman oldu. O da özelleştirmelerin başladığı ve her gün başka bir kurumun sermayeye devredildiği zamandır. Sosyalist örgütler bu süreçte gerekli girdiyi yapamamış dolayısıyla Chp'nin biz bu kadar ucuza satmazdık söylemlerine alan açmıştır. Geçmiş başarısızlıklara gömülmenin anlamı olmadığı için 2013 yazından sonra aklı başına gelerek cepheleşme çağrısına cevap veren solla birlikte kurulan HAZİRAN'ın ne yapması gerektiğine geçelim.

Eğer topluma yeni bir alternatifin HAZİRAN olduğunu göstermek istiyorsak önceliğimiz kamuculuk olmalıdır. Çünkü toplum kamucudur, çünkü bunu savunabilecek başka hiç bir özne yoktur. Bunun sonucu olarak da örgütlenen her bireyin tek bir adresi vardır.

Solun güçsüz olmasının en önemli sebeplerinden biri siyaset ve yaşamın ayırılmasıdır. Ve sosyalist siyaset yaşamın her anında karşılık bulabilir. Bu yüzden siyaseti yaşamın olduğu her yere taşımamız gerekmektedir. Bu nasıl olabilir sorusuna ufak birkaç örnek vermek gerekirse örgütlü her birey, her an her yerde gerekli girdileri yapmalıdır. Bu girdiler, otobüste fiş kesmeyen muavine, hırsızları pompalayan afişlere, ebru gündeş şarkılarını utanmadan çalanlara, AVM mağazalarının çalışanlarına hırsız muamelesi yapıp çıkışta çalışanlarının üzerini aramasına vs vs siyasi tepki içererek olabilir. Bu yapılan girdinin düzenli ve ayak bastığımız her yerde olmasının sonuçları vardır. Öncelikle her alanda belki anlıkta olsa ufak kazanımlar elde edilecektir. Daha da önemlisi buna tanık olan HAZİRAN ruhlular hem aynı şeyi uygulayacaklar hem de yarın bizim örgütümüzü gördüklerin de kulaklarını daha da kabartmayı hatta içimiz de bulunmayı tercih edeceklerdir.

HAZİRAN eğer ki sokağı örgütlemeyi hedeflemekte ise, bu merkez siyaseti yaşamın her anına sokarak olur. Sebepsiz yere polis çatışması yaratarak ve ya içeriği boş olan sebepsiz eylemler düzenleyerek değil.

Bizler, başka bir ülke mümkün diyenler, inananlarız. Ve bizim görevimiz inancımızı topluma taşımak, yaymaktır. İnancımızı yayarken mutlaka vurgulamamız gereken şey ise laikliğin yanı sıra kamucu ve antiemperyalist oluşumuzdur. Buna dair her türlü veri bütün yayın organlarımızdan bütün tartışmalarımıza taşınmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder